arch

Vivat переможцю

Переможці Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «На одній хвилі».

На одній хвиліУ 2020 році в межах Міжнародного десятиліття збереження культур (2013-2022) у спеціалізованих бібліотеках для дітей Україні, а також ближнього зарубіжжя і Євросоюзу відбувся Міжнародний дитячий конкурс-єднання «На одній хвилі». Його засновники - Національна бібліотека України для дітей спільно з Національною секцією Міжнародної Ради з дитячої та юнацької книги IBBY, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», національна спілка художників України та благодійна організація «Благодійний Фонд «Серце до серця»» за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Організацію та координацію проведення конкурсу у нашому регіоні здійснювала Харківська обласна бібліотека для дітей.
 
 
 
Сердюк Максим Кароліна 7 та 6 років Нововодолазька ОТГ-1Метою цього конкурсу було формування у дітей та підлітків толерантного ставлення до інших народів, культур і традицій, виховання високої громадянської свідомості та сприяння національно-патріотичному розвитку особистості. Конкурс проводився у 6-ох номінаціях та 3-ох вікових категоріях. Учасники представили плакат/малюнок зі салоганом, що за змістом і жанром відповідав темі авторського бачення майбутнього своєї країни та миру у світі.
Дитячі книгозбірні Харківщини активно долучили до участі у конкурсі читачів своїх бібліотек. Виставка проходила у Харківській обласній бібліотеці для дітей. Журі визначило переможців, чиї роботи були направлені до Національної бібліотеки України для дітей для участі у фінальному турі.

Усього в конкурсі змагалися 1551 учасник – читачі з бібліотек України, ближнього зарубіжжя та Євросоюзу. Зокрема з України надійшла 1271 робота, республіки Казахстан – 185, республіки Молдова – 52 та Румунії – 43. Малюнки усіх учасників конкурсу вирізнялися високим художнім рівнем, креативністю подання та якістю виконання.Почесне журі конкурсу серед переможців назвало і наших земляків. Перемогу у номінації «Діти за мир» у категорії «Читачі-учні 1-4 класів» здобули Сердюк Максим і Сердюк Кароліна з Нововодолазької ОТГ Харківської області. Усі переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами, а їхні малюнки увійдуть до друкованого альманаху.

 

 

 

Вверх