Грани времени "Пульс свободи"

 

Напередодні Дня захисника України, Дня українського козацтва в межах проекту «Децентралізація – це добре» за підтримки УНІКОН, USAID та Global Communities Partners for Good 12 жовтня  біля кіноцентру «Супутник» у Мерефі пройшов фестиваль «Пульс свободи», організатором якого виступила ГО «Мереф'янські ініціативи» спільно  із митцями, артистами, громадськими діячами Харкова. Долучилась до фесту і Харківська обласна бібліотека для дітей.

 


Готуючись до свята діти з шести мереф'янських шкіл брали участь в різноманітних майстер-класах із виготовлення ляльок-мотанок, інсталяцій на українську тематику, готували вірші, вивчали історію рідного краю та добу козаччини. Усі їхні роботи були представлені на виставці в холі кіноцентру, де усі бажаючі робили селфі.

Після урочистостей на учасників фестивалю очікував сюрприз – квест «Ми з козацького роду», підготовлений співробітниками Харківської обласної бібліотеки для дітей. Школярі повинні були знайти скарб легендарного мереф'янського козака Івана Сірка, захований десь поблизу. Для цього їм потрібно було, користуючись мапою, знайти сім ключів. Проявляючи кмітливість, винахідливість, спритність, використовуючи знання з історії України та рідного краю, п’ять куренів «Козацька шабля», «Сивий коник», «Сміливі козачата», «Козацька воля», «Завзяті стрільці» долали нелегкий шлях. Нарешті, останнє завдання було виконано, складено ключі та знайдені скрині. З нетерпінням юні патріоти відмикали скрині та діставали подарунки, робили селфі на згадку…

Вверх