«Кольори фантазії».

 

IMG 20190513 145916З 14 до 30 травня 2019 року в Харківській обласній бібліотеці для дітей експонується виставка дитячої творчості зразкового художнього колективу студії образотворчого мистецтва «Колібрі» КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості №1 Харківської міської ради» «Кольори фантазії».
На виставці представлена різнобічна палітра жанрів, стилів та напрямків мистецтва, серед яких – живопис та графіка. Даючи учням базові знання, необхідні для художників і майстрів декоративно-ужиткового мистецтва (вивчення класичного малюнку, живопису, основ скульптури, декоративно-ужиткового та народного мистецтва, нюансів створення кольорів, історії мистецтв), викладачі студії застосовують на практиці і нові мистецькі напрямки і тенденції, та дають велику свободу для експериментів, що сприяє розвитку фантазії у дітей та розширенню їх творчого потенціалу.
Більшість робіт вихованців студії – це яскраве індивідуальне відображення світосприйняття дитини з виразним образним рішенням, динамічною композицією, яскравою кольоровою гамою.
 
IMG 20190513 145931 IMG 20190513 150002 IMG 20190513 150301
 
 
Довідка

Студія образотворчого мистецтва «Колібрі» розпочала свою творчу діяльність під керівництвом Наталії Анатоліївни Горошко у вересні 2001 року на базі ЦДЮТ № 1. Вісімнадцять років твори вихованців студії «Колібрі» вражають шанувальників мистецтва та викликають захоплення у будь-якої аудиторії. У студії із задоволенням навчаються діти та підлітки віком від 4 до 19 років.
Групи, в яких працюють юні художники, формуються за віковими особливостями, а робота з ними проводиться диференційовано в залежності від рівня їх підготовки, персональних можливостей, природних обдарувань. Досвідчені педагоги на заняттях розвивають пізнавальну активність вихованців, розширюють творчі здібності учнів, сприяють особистісному розвитку, підвищують якість творчої підготовленості, щоб діти мали змогу активно використовувати творчість у повсякденному житті. Вихованці студії неодноразово ставали переможцями міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських виставок, фестивалів та конкурсів. Мистецький наробок студії за 2014–2019 роки становить участь у понад 150 виставках (групових та персональних) та конкурсах.

 

Вверх