«МЕРЕФА. ПУЛЬС СВОБОДИ. ЩОДЕННИК ФЕСТИВАЛЮ»

 

13 листопада у Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулося відкриття виставки «МЕРЕФА. ПУЛЬС СВОБОДИ. ЩОДЕННИК ФЕСТИВАЛЮ»
Виставка відображає події молодіжного фестивалю, присвяченого відродженню славетних козацьких традицій, що відбувся у жовтні цього року у місті Мерефа.
Цей проект було здійснено за ініціативою відомих харківських волонтерів: журналістки Тетяни Бабіної, актора Миколи Моха, заслуженого художника України Михайла Попова, майстра кераміки Ростислава Руса, а також мерефян Ольги Дорошенко, Наталії Рябухи, Тетяни Ларіної, Тетяни Осьмак та ін.

 


Під керівництвом цих творчих особистостей старшокласники з шести шкіл м. Мерефи були буквально занурені в атмосферу козацької доби, коли на мерефянській землі жив легендарний кошовий отаман Іван Сірко.
2Метою організаторів фестивалю було залучення молоді до створення етнічних символів, інсталяцій, керамічних композицій, складання віршів та пісень на тему козацької історії та сучасного продовження національних традицій.
Результатом спільних майстер-класів стали яскраві експозиції та самодіяльний концерт. Знайомство з творчістю юних мешканців Мерефи перетворилось на справжнє свято, до якого долучились сотні мерефян.
Справжнім епіцентром фестивалю став динамічний квест, який підготувала співробітниця Харківської обласної бібліотеки для дітей Олена Ніколаєнко.
Під час фестивалю талановиті мерефянські фотохудожники зі студії «АртФокус» Ганна Соколова та Андрій Волошин створили справжній фотолітопис, зафіксувавши разом зі своїми учнями всі цікаві миттєвості проекту.
3Саме світлини цих завзятих майстрів увійшли до виставки «МЕРЕФА. ПУЛЬС СВОБОДИ. ЩОДЕННИК ФЕСТИВАЛЮ», яка презентується у бібліотеці.
Підтримку фестивалю здійснила програма «DOBRE», яка спрямована на розвиток участі громади в місцевому самоврядуванні.

 

Вверх