Поповнення новими експонатами бібліотечного музею

З кожним роком усе активніше налагоджується співпраця ХОБД з ветеранами війни на сході України та продовжується поповнення новими експонатами бібліотечного музею АТО "Блокпост пам'яті. Харків". Ще одна пам’ятна зустріч з колишніми воїнами, які завітали до бібліотеки з тим, щоб передати нові артефакти до фондів музею, відбулася нещодавно.

 

 


  Командир роти патрульної служби поліції особливого призначення "Схід" Головного управління Національної поліції в Харківській області, старший лейтенант поліції Сергій Богдановський розказав співробітникам бібліотеки, які саме артефакти ветерани АТО/ОСС передають до музею та поділився своїми думками щодо сучасної військово-політичної ситуації навколо Харківської області:
"Цей чохол від бронежилету належав хлопцю з позивним "Механік", який у нашому підрозділі воює з 2014. Оригінальний камуфляжний малюнок на цьому чохлі він розробив та наносив його самостійно. Підкаліберний снаряд для танкової гармати. Каска захисна, металева, ще радянського зразка 1943 року – в 2014 році наші хлопці в основному воювали в таких. Вона ні від чого не захищає, на жаль. Але на той момент іншого майже не було. Зараз, станом на 2022 рік, наші силові структури мають новітню високоточну зброю та більш якісний особистий захист, тож ворог отримає відсіч та зазнає неприпустимих втрат, у разі спроби перенесення військової агресії на інші терени України" – заспокоїв він мешканців Харкова та області.
Його думку підтримали та розвили також й інші ветерани.
"Це гарна ініціатива, створювати такі виставки та музеї. Це наша пропаганда, у гарному сенсі, котра як щит на майбутнє захищатиме нас з тим, щоб у нас, тут, не було таких подій, як на Кримському півострові та у Донецьку з Луганськом", – прокоментував ініціативу адміністрації та співробітників бібліотеки керівник "Ветеранського братерства. Харків" Данило Акуленко.
  Наші співробітники з вдячністю прийняли від шанованих гостей подарунки і навзаєм підготували для них пізнавальну екскурсію відділами бібліотеки. Вони продемонстрували книжкові виставки новинок та виставки періодичних видань, розповіли про нові мистецькі виставки та обмінялися думками щодо того, як і коли саме найефективніше залучати дітей до читання та яку роль у цьому процесі мають виконувати саме батьки.
Сподіваємося на продовження співпраці і чекаємо на нові зустрічі.

Вверх