Відеоподорож "Об'єднана Європа: єдність у різноманітті"

IMG 20190515 10152514, 15, 16 травня співробітники ХОБД для школярів ЗОШ№1 та 147, а також для студентів Харківського механічного технікуму провели низку заходів, присвячених Дню Європи – святу країн Європейського Союзу, яке було встановлено в Україні на державному рівні згідно з Указом Президента у 2003 р. Слухачі, зокрема, дізналися, що День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня, і в цей день жителі нашої країни відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй європейського континенту.

Присутні почули, що існують два окремих Дні Європи, які відзначаються 5 і 9 травня, створені Радою Європи (РЕ) і Європейським союзом (ЄС) відповідно. День Ради Європи відзначає своє власне створення в 1949 році, в той час як Європейський союз святкує день, коли в 1950 році організатори ЄС запропонували його створити. День Європи є одним з цілого ряду європейських символів, створених для укріплення єдності серед європейців.
Учасники заходу зробили заочну подорож в європейське минуле і сьогодення, простежили основні віхи, які пройшли європейці на шляху до нинішньої єдності, подивилися, як працює політичний механізм єдиної Європи, зробили експрес-подорож країнами Європейського Союзу.
Особливу зацікавленість юнацтва викликала заочна подорож історією та старожитностями Лондона – однієї з ведучих світових столиць та, водночас, символу культурних досягнень європейської цивілізації.

Вверх