arch

Бібліовісті

Хроніки війни. Харківщина

"...Я залишаюся стояти
спалений пантеон
можете не сумніватись
Харків
залізобетон"

Г. Маринчак

Харків 001Харківська обласна бібліотека для дітей отримала у подарунок фотоальбом "Хроніки війни. Харківщина". Це непроста книжка. Видання створене на замовлення Харківської обласної військової адміністрації з метою документування воєнних злочинів російської федерації проти мирного населення України, знищення житла та об’єктів інфраструктури.

Книжка цінна для кожного харків'янина та для кожного українця, адже у ній – закарбована на світлинах правда і пам'ять найстрашніших днів війни.

Життя в метро та сховищах, наслідки обстрілів Північної Салтівки (район міста, у якому мешкало близько пів мільйона людей), історичного центру Харкова та культурних пам'яток, міст та сіл Харківщини, що перебувають на лінії зіткнення та були в окупації.

Розвалені будинки – це не лише стіни та бетон, це зруйновані людські долі, обірвані життя, втрачені мрії.

Дякуючи Збройним Силам України Слобожанщина залишається вільною та незламною. Ми все здолаємо, відбудуємо, але завжди будемо пам'ятати.

Познайомитися з альбомом можна за посиланням. Усіх охочих погортати сторінки книжки власноруч запрошуємо до Харківської обласної бібліотеки для дітей.

Хроніки війни. Харківщина / Харківська обласна військова адміністрація ; ред. А. Рокицька. - Х. : ПП “Естеро”, 2022. - 238 с. : фото.

 

 

Вверх