arch

Бібліовісті

Міжнародна онлайн-конференція учасників проєкту «Ми – українці. Я і ти!»

изображение viber 2020-12-04 17-14-56Співробітники нашої бібліотеки взяли участь у міжнародній онлайн-конференції учасників проєкту «Ми – українці. Я і ти!». Загалом до конференції приєдналися 40 осіб.

ХОБД – новачки у проєкті, спрямованому на популяризацію української мови та культури серед дітей і молоді польської діаспори. Насамперед, нам було цікаво почути невелику, але змістовну історичну довідку виникнення проєкту від координатора з польського боку – п. Петра Табаки, учителя української мови пунктів Ольштинського повіту. Приємно, що пан Петро не обійшов увагою і наш перший спільний досвід співпраці та дав йому високу оцінку.

Учасники з українського і польського боку поділилися своїми здобутками, вказали на моменти, що заслуговують на увагу та ті, що потребують вдосконалення. Так, про необхідність включення у заходи інтерактиву, ігрових моментів та активного діалогу українською між ведучим та аудиторією наголосила вчителька пункту вивчення української мови м. Ольштин  - п. Мирослава Четирба-Піщако.

З’ясувалося, що крім дітей нашої уваги та допомоги потребують і вчителі. До співорганізації  тренінгів та зустрічей для українських вчителів Польщі закликала п. Любмира Тхір, учитель-методист української мови Вармінсько-Мазурського інституту підвищення кваліфікацій вчителів в Ольштині, Польща.

Загалом ця конференція довела, що нам варто частіше спілкуватися,  що проєкт є не лише цікавим, а й, у першу чергу, потрібним, що він має розвиватися і розгортати партнерські зв’язки з іншими освітніми та культурними установами України та Польщі.

Нам є над чим поміркувати, щоб гідно представити Харківщину у 2021 році на міжнародному полі у межах подальшої участі у проєкті «Ми – українці. Я і ти!».

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх