arch

Бібліовісті

Коронавірус. Без паніки!


3j0a9450 id57145 650x410 2 650x410Весь світ зараз охоплений пандемією коронавірусу. З екрану телевізора звучать новини, які лякають. Батьки теж часто обговорюють цю тему один з одним і з родичами. Тобі страшно, і це природно. Але наскільки все серйозно, і чи варто піддаватися паніці?Людство кілька разів стикалася з пандеміями. З кожним новим поколінням воно все краще і краще вчиться перемагати смертоносні хвороби.

Найбільшу катастрофічну в історії людства пандемію викликала БУБОННА ЧУМА, яку охрестили "Чорною смертю". Вона тривала кілька років і забрала величезну кількість людських життів. Захворювання повернулося в Європу в 19 столітті, але на той час була винайдена вакцина, що перешкоджає захворюванню.

МАЛЯРІЯ
Батьківщиною малярії, від якої вмирали мільйони людей, вважають Центральну і Західну Африку. Лікували її довгий час полином і хініном, а сьогодні використовуються препарати, за винахід яких вчені отримали дві премії - Ласкера і Нобелівську. Хвороба виліковна!

ВІЛ / СНІД:
Перший клінічний звіт про СНІД з'явився 5 липня 1981, в якому йшлося про 5 випадках зараження в США. Сьогодні приблизно 40 млн осіб залишаються зараженими ВІЛ. На даний момент не існує ліків або вакцини проти вірусу. Хоча існують методи терапії, які можуть уповільнити розвиток захворювання і дозволяють пацієнтам прожити нормальне життя!

КОРОНОВІРУС.
Американці заявили, що вакцина від коронавируса буде готова вже в 2020 році. Зараз в розробці знаходиться 19 вакцин, з яких будуть застосовувати найнадійнішу. Розробка вакцин йде повним ходом у багатьох країнах світу, в тому числі Китаї, Британії, Росії, Південної Кореї. Так, дослідники з Південної Кореї змогли визначити 38 антитіл, які здатні нейтралізувати коронавірус. Вчені нашої країни теж працюють над цією проблемою. Першою почала випробувати вакцину від коронавируса на людях Великобританія. Британські вчені хочуть підготувати мільйон вакцин до вересня і допомогти іншим країнам. Будемо сподіватися, що зовсім скоро людство впоратися з цим захворюванням і в кожен будинок повернутися спокій і радість.

А поки:
-Потрібно пам'ятати про те, що величезна кількість людей у світі не заражені коронавірусів.
-Навіть хворі люди не всі вмирають, з 100 чоловік тільки 3 або 4.
-Діти хворіють настільки легко, що у них рідко проявляється ця хвороба. Вони можуть не знати, що заражені, і видужують швидко.

Важливо пам'ятати, що діти можуть заразити дорослих, у яких захворювання може викликати неприємні наслідки, тому потрібно ретельно мити руки, носити маски в громадських місцях і дотримуватися умов карантину. Ти ж не хочеш, щоб через твою безтурботність в лікарню потрапили дорослі: мама, тато, тітки і дядька або бабусі й дідусі?
-Чим далі ти знаходишся від людей, тим менше шансів захворіти, і заразити близьких.
- Кожен з нас повинен внести свій внесок в боротьбу з коронавірусом – треба проявляти доброту і підтримувати один одного. Частіше грай з молодшими братиками і сестричками, читай їм вголос, розповідай смішні історії.
- Не думай, що це назавжди. Це скінчиться, кожна пандемія і епідемія закінчується!

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх