arch

Бібліовісті

Ігрова програма «Всесвіт літа»

IMG 20190704 1816514 липня фахівці Харківської обласної бібліотеки для дітей знову завітали до Ржавецького психоневрологічного інтернату з ігровою програмою «Всесвіт літа».
Радощам вихованців інтернату не було кінця! Ще здалеку, побачивши нашу машину, вибігли на зустріч декілька хлопців. Оточили веселі та усміхнені. Одразу почали тиснути руки, розпитувати про справи та розповідати про себе…

Цього разу ми розташувалися на галявинці перед будівлями. І почали нашу мандрівку, опинившись у Країні Дружилії, де всі вітаються, грають, відгадують загадки.
Фахівці бібліотеки, знаючи наскільки тут усі люблять музику, підготували невеличку добірку веселих пісень і усі разом із задоволенням грали в гру «Вгадай мелодію». Пісні налаштували всіх на ліричний лад, усі раділи й підспівували.
Варто було згадати і літературних героїв, адже перш за все місія бібліотекарів – пропагувати книгу. І з цим завданням наша аудиторія легко впоралась.
Вмостившись  в уявні «літаки», разом з нами вихованці помандрували до казкового лісу, де усі тварини товаришують між собою. Тут ми зустрілися і з клишоногим ведмедем, і лякливим зайчиком, і хитрою лисичкою, і довгошиїм плямистим жирафом, і величезним слоном, і маленьким пухнастим кошеням. В усіх цих тваринок перевтілювалися разом із нами ці дорослі хлопчаки.  Було дуже весело!!!
На казковій галявині збирали квіти й відгадували загадки про них, влаштувавши справжнє змагання. А потім – малювали квіти. І звичайно, отримували подарунки. Наостанок – невеличкий майстер-клас із орігамі: кілька незвичних квіток з паперу.
Завершилося наше свято спільною піснею про дружбу, адже коли ти справді хочеш поділитися теплом свого серця нема жодних перепон.
Завдячуючи волонтерам, усі вихованці отримали наприкінці зустрічі частування – печиво та персики.
І хоча ліміт часу було перевищено, усі втомилися, але ніхто не розходився. Проводжаючи до машини, нас обіймали, тисли наші руки своїми, замурзаними в персики, посміхалися і прохали, аби ми приїжджали ще, говорили, що чекають на нас завтра. І немає, мабуть, більш вдячної аудиторії, ніж ці незвичні, але такі щирі й безпосередні хлопці, які з теплом і вдячністю нас завжди чекають.

ФОТО

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх