arch

Бібліовісті

Всеукраїнський конкурс «Бібліотека року - 2018»

УБАХарківська обласна бібліотека для дітей увійшла  до четвірки кращих бібліотек України за результатами Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека року - 2018» та одержала почесну грамоту від Української бібліотечної асоціації.
Вперше взявши участь у такому поважному змаганні серед наукових, публічних, вузівських книгозбірень країни, Харківська ОБД отримала схвальну оцінку компетентного журі за цільовий комплексний проект «Безпечний простір».

Сучасні дитячі бібліотеки чуттєво реагують на виклики сьогодення. Болючим питанням українського суспільства стала сама цінність дитячого життя, його захист та попередження соціальних, інформаційних,терористичних загроз. Для величезної кількості дітей, що мешкають поруч з лінією розмежування, існує реальна небезпека бойових дій.
Саме тому розроблений і запроваджений Харківською обласною бібліотекою для дітей інноваційний проект передбачає залучення до масштабних заходів надзвичайників, психологів, медиків, поліцейських, бібліотекарів різних регіонів України (у тому числі тих, хто безпосередньо відчув на собі загрози під час захоплення м. Слов’янськ).
Значущість проекту була оцінена і підтримана в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії(США): було надано грант на проведення круглого столу «Соціальний діалог у просторі “Культура-Освіта-Цивільний захист”» та «Літньої школи безпеки». Завдяки залученому фінансуванню у заходах взяли участь не тільки фахівці Харківщини, але і спікери з 5 областей України.
Успішна реалізація проекту «Безпечний простір» продемонструвала, що дитяча бібліотека є затребуваною і корисною для громади, здатна надавати інноваційні послуги і, головне, – позиціонувати себе як сучасний інформаційний та просвітницький центр. Тільки за таких обставин можливий розвиток наших закладів в умовах децентралізації. Адже реалії сьогодення вимагають необхідності пошуку нових шляхів та підходів до бібліотечної активності, головними принципами якої стають конкурентоспроможність, креативність і привабливість.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх