arch

Бібліовісті

Бібліотека в таборах: літній відпочинок у товаристві з книжкою

12651109«Усіх дітей – до літніх таборів!», «Кожній дитині – найкращий табір!», – під подібними гаслами оздоровчі заклади проводять залучення дітей на період відпочинку під час найдовших шкільних канікул. Найбільша ж дитяча бібліотека регіону, Харківська обласна бібліотека для дітей (ХОБД), керується тезою: «Літній відпочинок – щодня нова сторінка цікавої книжки».
Важко переоцінити роль бібліотеки в організації дозвілля дітей та підлітків саме влітку. Бібліотечна мудрість свідчить: у книжок не існує канікул, тож, взявши на озброєння свій головний козир – книжку, співробітники бібліотеки поспішають до дітей, щоб розширити їхню уяву про світ, а разом з тим  підвищити статус книги та читання й вивести їх за межі бібліотеки.

Відповідно до укладених угод  бібліотечні пункти відкрито у міських та приміських таборах «Сонячний», «Лісова казка», «Ромашка», «Факел». Але бібліотекарі не обмежуються лише видачею літератури, а й продовжують сприяти якісній організації дозвілля дітей. У липні, місяці, що становить середину літа, наші співробітники встигли провести низку цікавих і пізнавальних заходів.
Літня пора – час особливого буяння природи. Тож 3 липня відпочивальники оздоровчого табору «Ромашка» разом з бібліотекарем здійснили екологічний круїз під назвою «Квіти – найгарніші створіння природи». Діти відгадували  вікторини, власноруч створювали  квіти небаченої краси, вчилися визначати за квітами час,  вивчали квітковий гороскоп тощо й таким чином дізнатися чимало цікавого про ніжні й тендітні рослини. Цей захід виявився не лише інформативним, а й командним, бо навчив дітей працювати пліч-о-пліч, цінувати дружбу та вміти довіряти товаришам.
6 липня у таборі «Факел» провели етно-бібліо-пікнік "Ой, на горі, на горі горіли купальські вогні", присвячений Різдву Івана Хрестителя. Дітей зацікавили традиції святкування цього дня в народів Європи та обрядові особливості в різних регіонах України.
Мабуть, найсмачніші ласощі на світі – шоколад. Отож, не дивно, що людство святкує Міжнародний день шоколаду.
Приєдналися до цього дня і наші читачі. Протягом 10–12 липня відпочиваючі таборів «Факел», «Ромашка» та вихованці Обласного багатопрофільного дитячого санаторію, Обласного дитячого психоневрологічного санаторію №1 взяли участь у пізнавально-ігровому калейдоскопі "Чарівний шоколад – краплинка щастя". Дізнавшись про захоплюючу історію шоколаду та дивовижні шоколадні вироби, усі без винятку, і діти і дорослі, відразу виявили бажання скуштувати будь-якого шоколадного смаколика.
12 – 13 липня вихованці дитячих оздоровчих таборів «Ромашка» та  "Лісова казка" вирушили у віртуальну подорож до Туреччини. А 16 липня відпочиваючі табору «Лісова казка» здійснили мандрівку  Харковом і зовсім по-новому відкрили для себе рідне місто.
У таборах «Факел», "Лісова казка" та Обласному багатопрофільному дитячому санаторії відпочивають по-справжньому розумні та допитливі діти. У цьому ми переконалися 17-19 липня під час гри-розваги "Таємниці шахового поля".
Літо триває, а це значить, що попереду на нас чекає ще багато теплих сонячних днів, цікавих книжок і приємних зустрічей.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх