arch

Бібліовісті

Урок мужності «Місце пам’яті – Афганістан»

ic 15 02-1  З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав співробітники бібліотеки провели урок мужності «Місце пам’яті – Афганістан», на який запросили відвідувачів Центру соціального обслуговування Немишлянського району Харкова.

___________________________________________


  У першу чергу, в цей день ми з повагою згадуємо учасників війни в Афганістані, в тому числі вихідців з України, які у складі Радянської армії брали участь в довгій і виснажливій війні на чужій землі. 10 років, з 1979 до 1989, «обмежений контингент» (40-а армія і деякі інші підрозділи) мусив битися із моджахедами. І сьогодні ми вклоняємось 3280 загиблим співвітчизникам, співчуваємо тим, хто втратив своїх рідних у цій безглуздій війні.
  На зустрічі багато говорили про деякі подробиці найбільш знакових бойових операцій. Зокрема особливу увагу присутніх привернули відеоматеріали бою дев'ятої роти повітряних десантників за висоту 3234 на сході Афганістану (січень 1988 року), який покладено в основу сюжету художнього фільму Федора Бондарчука і двох відомих комп'ютерних ігор.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх