arch

Бібліовісті

Мова – дзеркало культури

день рідної мови  Що ж таке рідна мова? І чому вона важлива для кожної особистості? Про це нам вдалося поговорити поговорити 16 та 17 лютого 2017 року з учнями 9 класу школи №36 та учнями 6 і 8 класів Харківської ЗОШ № 167.

 

___________________________________________


 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Учені вважають, що рідна – це і мова, яку людина засвоює з дитинства, і мова, якою думаєш, і мова того народу, який вважаєш рідним. На бібліотечному заході йшлося про трагедію в Бангладеш, про те, чому три тисячі мов у світі (а це – половина існуючих мов) знаходяться під загрозою зникнення та, як захистити культурну і мовну різноманітність.
 Доповнили розповідь фахівців бібліотеки міф про Вавилонську вежу та роздуми про прамову, електронна презентація про українських поліглотів і найголовніше – мовні ігри. Новоявлені лінгвістки та лінгвісти підбирали синоніми, перекладали фразеологізми, шукали помилки в текстах, знайомилися з різними типами словників – і непомітно покращували свій рівень знання української. Сподіваємося, що після нашої зустрічі, читачі більш дбайливо ставитимуться до чистоти та багатства своєї рідної мови.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх