zd title

«Vaietudo bonum optimum! – «Здоров'я – найвище благо!»
Що таке здоров'я? Що таке хвороба? Чому одні люди здорові, а інші хворі?
У цьому розділі можна знайти відповіді на ці та багато інших питань.

Олександр Усик – найкращий!

 "Спортсмени України на рубежі захисту та допомоги Україні"
 

Олександр УсикСьогодні ми розповімо про ще одну спортивну перемогу нашої України, яку їй приніс легендарний боксер Олександр Олександрович Усик. Це непереможений український боксер-професіонал, який виступає у першій важкій та важкій вагових категоріях. Кращий боксер незалежно від вагової категорії за версією журналу The Ring (2022-н.в.).

 

Чинний чемпіон світу у професійному боксі за версіями WBA super, WBO, IBF, IBO (2021 — н.н.в.) та The Ring (2022 — н.н.в.) у важкій вазі та абсолютний чемпіон світу (2018—2019) у першій важкій вазі.

У фіналі турніру WBSS здобув перемогу над російським боксером Муратом Гасієвим і став абсолютним чемпіоном, здобувши титули чемпіона світу за версіями IBF (2018—2019) та WBA super (2018—2019), об'єднавши їх з виграними раніше -2019) та WBC (2018-2019). Крім цього, він став володарем Кубка Мохаммеда Алі та титулу чемпіона світу за версією боксерського видання The Ring (2018—2019) у крузервейті. Загалом переміг 7 бійців за титул чемпіона світу в першій важкій вазі.

Усик- Джошуа25 вересня 2021 року на футбольному стадіоні Tottenham Hotspur Stadium у Тоттенемі. Лондон, Великобританія – відбувся поєдинок між чемпіоном світу за версіями WBA Super, IBF, WBO та IBO британцем Ентоні Джошуа й обов'язковим претендентом на титул чемпіона світу у версії WBO українцем, також чемпіоном світу у першій важкій вазі за версіями WBA Super, WBC, IBF та WBO Олександром Усиком.

Він тривав усі відведені на нього дванадцять раундів, після яких перемога одноголосним суддівським рішенням була присуджена Олександру Усику.

Бій-реванш Усік – Джошуа відбувся 20 серпня цього року в аравійській Джідді. Український чемпіон показав вагу на вагах – 100,5 кг, а Джошуа виявився важчим на понад 10 кілограмів –110,9 кг. Перед боєм в активі 35-річного Усика 19 перемог (13 - нокаутом) у 19 поєдинках. Три з них він провів у надважкій вазі. У послужному списку 32-річного Джошуа 24 перемоги (22 - нокаутом) і дві поразки. Вперше Ей Джей програв у червні 2019 року Енді Руїсу, але в грудні того ж року переміг мексиканця в реванші та повернув собі титули.

Настав відповідальний бій реванш з нашим боксером. Перед боєм, на пресконференції з Джошуа, Олександр Усик в образі козака заспівав «Ой, у лузі червона калина».

Бій почався! Загалом перша половина зустрічі минуло за доволі рівного бою. Боксери активно проводили комбінації, і в обох проходили удари. Усику не раз діставалося, але й він зумів "залишити слід" – на обличчі Джошуа була рана під правим оком.

Усик активніше провів кінцівку поєдинку, забравши до свого активу так звані "чемпіонські раунди". Джошуа наприкінці бою вже не мав сили на рівних протистояти з українцем, тож покладався на потужний удар. Але сил завдати такого прицільного удару в нього вже не було.

Рішення суддів за підсумками 12 раундів було на користь українця.

Усик та його соперникНаш співвітчизник відстояв пояси за версіями Всесвітньої боксерської організації (WBO), Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) та Міжнародної федерації боксу (IBF), а також здобув титул журналу Ring Magazine. Це зробило його найсильнішим боксером планети незалежно від вагової категорії! Загалом у професійній кар’єрі Усик досі жодного бою не програв.

Після бою обидва боксери підняли український прапор. Ентоні Джошуа після оголошення результатів суддів зірвався на довгу промову, у якій відзначив важку працю, яку проробив Олександр Усик у той час, коли в його країні йде війна.
Після завершення поєдинку Олександр Усик подякував всім, хто за нього молився. «Я присвячую цей поєдинок Україні, ЗСУ, всім, хто боронить мою країну», – сказав він.

Ми найкращі! Все буде Україна!

Це цікаво:

Разом з підготовкою до бою-реваншу команда Олександра Усика заснувала благодійний фонд Usyk Foundation для допомоги армії та українцям, які постраждали від російської агресії

Усик виступав у білих рукавичках. На них були написані слова: «Сімферополь» та «Україна» Першою він атакував Джошуа ліворуч, «Україною» – праворуч. І все це у синьо-жовтих кольорах. На спині – слово «Михайло». Це ім'я молодшого сина Олександра.