Анонс конкурсів

Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека»

 

 

1

 

Національна бібліотека України для дітей та ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» у партнерстві з Національною спілкою художників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України оголошує Всеукраїнський конкурс дизайнерських проєктів «Моя нова бібліотека».


Конкурс є відкритим творчим змаганням дітей середнього і старшого шкільного віку з усіх регіонів України з метою створення моделі сучасних бібліотек для дітей, що відповідають потребам місцевої громади.

Організацію проведення Конкурсу у Харківській області здійснює ОКЗ «Харківська обласна бібліотека для дітей».
Координатор Валентина Михайлівна 099 447 84 31.

У Конкурсі беруть участь читачі-учні 8-11 класів.
На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи — оригінальні дизайнерські проєкти, які містять авторське бачення щодо оновлення простору дитячих бібліотек.

Конкурс проводиться з 10 березня по 30 вересня 2023 року у три етапи:
• перший — з 10 березня по 28 липня на місцевому рівні;
• другий — з 31 липня по 20 серпня — на обласному рівні;
• третій (підсумковий) — 26 серпня по 30 вересня — на загальнодержавному рівні в НБУ для дітей.

 

Вимоги до проєктів:


Номінація «Графічні проєкти»: виконані на аркушах формату А3 у довільній техніці — креслення, ескіз приміщення, гравюра, малюнок фарбами, олівцями, фломастерами чи іншими засобами, — які найкраще, на погляд автора, передають зображення приміщення новітньої бібліотеки для дітей.


Номінація «Цифрові проєкти»: графічні цифрові зображення інтер’єру чи екстер’єру з високою роздільною здатністю (оптимально 1920x1080 пікселів на дюйм), створені за допомогою графічних редакторів (наприклад, Аdobe Photoshop, Adobe InDesign, Paint та ін.) або програм дизайну інтер’єру (наприклад, planner5d.com, roomtodo.com, homestyler.com тощо).


Номінація «3D-аплікація»: проєкт приміщення бібліотеки чи його частини (холу, читального залу, книгосховища, чогось, що б виконавець хотів бачити у сучасній бібліотеці), виконаний власноруч за допомогою будь-яких матеріалів із використанням готових деталей, об’ємом не більше, ніж 50х50х50 см.

Проєкт кожної номінації може супроводжуватися текстом-поясненням авторського бачення у довільній формі обсягом до однієї сторінки А4 у паперовому чи електронному вигляді.


Проєкти надсилаються з коротким повідомленням про автора: прізвище та ім'я у називному відмінку; дата народження; домашня адреса; контактний телефон (власний або батьків); для колективних робіт — додати прізвище, ім'я, по батькові керівника або одного з батьків, мобільний телефон для зв'язку.

Проєкти не рецензуються та не повертаються авторам.

 

Для участі в конкурсі надсилайте роботи до 20 серпня  на поштову адресу Харківської обласної бібліотеки для дітей:

ОКЗ "Харківська обласна бібліотека для дітей", 61002, м. Харків, вул. Алчевських, 43.
електронну адресу з позначкой  Конкурс «Моя нова бібліотека»
Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.  
 

 

 

 

Вверх