Анонс конкурсів

Всеукраїнський конкурс та виставка, присвячені Зінаїді Серебряковій

clip 001Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової та Харківська обласна бібліотека для дітей  запрошують юних  та дорослих художників та скульпторів узяти участь у Всеукраїнському конкурсі та виставці «Портрет родини художника в інтер’єрі», присвячених Зінаїді Серебряковій.
 Зінаїда Серебрякова (1884–1967), всесвітньо відома художниця, чиє життя пов’язане з Харківщиною, створила кілька десятків робіт, де зображені її рідні – матуся, чоловік, діти, брати, сестри. Іноді це сповнені глибокого психологізму портрети, частіше – картини та замальовки побутового характеру (серед найвідоміших – «За сніданком», «На терасі у Харкові», «Картковий будиночок»). Іноді художниця зображувала й себе серед рідних – у дзеркалі, за написанням картини. Інтер’єри тут – не умовний фон. Саме вони створюють атмосферу родинного затишку, налагодженого побуту (навіть у трагічному 1919 році, у голодному Харкові!), ми відчуваємо надзвичайну гармонію стосунків у цій родині, Любов, яка панує у тісному родинному колі.

Художникам пропонується створити груповий портрет власної родини (бодай деяких її членів), але обов’язково в інтер’єрі (речі багато говорять про нас!), а якщо це буде якийсь сюжет (реальний чи вигаданий), це зробить роботу живою і цікавою. Кількість робіт не обмежується.
Підсумки конкурсу буде підбито 29.11.2018, та за його результатами у Харківській обласній бібліотеці для дітей відкриється виставка.
Для участі у конкурсі необхідно до 15.11.2018 надіслати на адресу Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. електронну версію роботи (робіт) з наступною інформацією українською мовою про:
–    роботу: назва, техніка, розміри, рік створення;
–    автора: ПІБ, звання (якщо є), місто, номер телефону, електронна адреса.
Роботи необхідно принести до ОКЗ «Харківська обласна бібліотека для дітей» (м. Харків, вул. Алчевських, 43) до 26 листопада 2018 р.
 Тел. для довідок: 097-920-05-28 (Наталя Юріївна)

Вверх